eur:
393.09
usd:
351.67
bux:
73315.37
2024. augusztus 27. kedd Gáspár
Érdeklődők a fókashow-t nézik a XI. Állatkertek Éjszakája rendezvényen a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2022. augusztus 26-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Más megvilágításba kerül a budapesti állatkert

Számos program, köztük ismeretterjesztő és kézművesfoglalkozások, csillagászati bemutató, élményetetés és koncert várja a látogatókat augusztus 30-án, az állatkertek éjszakáján a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Az Állatkert más megvilágításban mottóval meghirdetett eseményen 19 órától 23 óráig folyamatosan nyitva tartanak az állatházak és bemutatóhelyek – tájékoztatott a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Az est folyamán látogatható lesz a Pálmaház, a Varázshegy, az Ausztrálház, a Xántus-ház, a Mérgesház, a Cápasuli, a Sárkányház, a Pákásztanya, a Japánkert, a Majorság és a Pónikarám.

A programkínálatban egyebek mellett fényfestéssel, ismeretterjesztő- és kézművesfoglalkozásokkal, bátorságpróbával és arcfestéssel várják a látogatókat, emellett lesz szelfipont, jövendőmondás, valamint csillagászati- és tűzoltóbemutató is. Ki lehet próbálni a Vurstli-zóna játékait, köztük a több mint 110 éves Schäftner-körhintát. A programban szerepel oroszlánfóka-és elefánttréning, valamint a látogatók megtekinthetik a cápák, a perzsa leopárd és az oroszlánok látványetetését. A színpadon szerencsekerék, tűzzsonglőrbemutató várja a közönséget, koncertet ad a Strokes együttes.

Az est folyamán négy helyszínen több mint egy tucat ismeretterjesztő előadáson vehetnék részt a látogatók. Szó lesz egyebek mellett az budapesti állatkert 158 éves történetéről, a Biodómról, az állatok titkos életéről, az állatkerti elefántokról és Samu, a kiselefánt sikeres gyógykezeléséről, de lesz lószerszámos zsákbamacska, illetve csillagászati témájú előadás is.

Az Állatkertek éjszakájára kedvezményes elővételes jegyek korlátozott számban augusztus 19-ig érhetőek el online és a jegypénztárakban.

A közlemény szerint a fővárosi intézményen kívül Budakeszin, Győrött, Jászberényben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsett, Nyíregyházán és Veszprémben lesznek esti programok az állatkertek éjszakája alkalmából.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az osztrák kancellárnak kellett reagálnia az Ausztriában is fellángolt kitoloncolási kérdésre

Az osztrák kancellárnak kellett reagálnia az Ausztriában is fellángolt kitoloncolási kérdésre

A múlt heti, három halálos áldozatot és több súlyos sebesültet követelő, egy szíriai illegális menekült által végrehajtott németországi terrorcselekmény hullámai átcsaptak a szomszédos Ausztriára is. A sajtójelentések szerint nem sokkal a parlamenti választások előtt a menekültválság, illetve az illegális menekültek kitoloncolása foglalkoztatja leginkább az osztrák lakosságot is. Az ezzel kapcsolatos aggodalmakra reagált Karl Nehammer kancellár.

Szakértő a Trump–Harris-versenyről - Tényleg Robert F. Kennedy Jr. lesz a mérleg nyelve?

Az úgynevezett csatatérállamokban döntő jelentősége lehet Robert F. Kennedy Jr. függetlenként induló amerikai elnökjelölt visszalépésének – mondta Csizmazia Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol arról is szó esett, hogy a Demokrata Párt kampányának erősödését mutatja, hogy „papírvékony” Donald Trump republikánus elnökjelölt előnye Kamala Harrisszel szemben, de ez sok helyen fordítva is igaz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.28. szerda, 18:00
Balogh Tamás
a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Hajózástörténeti Egyesületének elnöke
Ugrik a forint az MNB döntésére

Ugrik a forint az MNB döntésére

Ma reggel stabilan 394,5-nél kezdte a napot a forint az euróval szemben, aztán volt egy mininális forintgyengülés 395-ig, majd 393,5-ig erősödött a magyar fizetőeszköz az MNB délutáni kamatdöntése előttig. Aztán kiderült, hogy 6,75%-on tartotta az irányadó rátát a jegybank, amely megegyezett a Portfolio elemzői konszenzusában valószínűsített forgatókönyvvel. Ezzel együtt is érdemes lesz figyelni 3 órától a jegybanki üzenetekre, hiszen újra személyes háttérbeszélgetés lesz a döntés hátteréről és a kilátásokról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×