eur:
394.78
usd:
357.98
bux:
72282.1
2024. augusztus 17. szombat Jácint
Nyitókép: Pixabay

Közleményt adott ki az Alvásszövetség a hosszú hétvége első napján

"A nemzetközi alvásdiagnosztikában elismert lehetőség alkalmazásának a célja a dolgozók egészségi állapotának a javítása, munkavégző képességének az erősítése."

A Magyar Alvás Szövetség az európai munkaegészségügy új területére, az alvás minőségét felmérő és segítő lehetőségekre hívja fel a figyelmet szombati közleményében.

"Az alvásgyógyítás, az alváskutatás a tudományos ismeretterjesztés, az oktatás területén tevékenykedő országos szakmai szervezet a nemzetközi alvásorvosi szövetség, a World Slepp Society szakmai partnere európai standardok alapján kidolgozta és bevezeti az alvásminőség-mérés új módszereit Magyarországon. A nemzetközi alvásdiagnosztikában elismert lehetőség alkalmazásának a célja a dolgozók egészségi állapotának a javítása, munkavégző képességének az erősítése. Az átmeneti és krónikus alvászavarok és alvásbetegségek ugyanis a vezetőket, a menedzsereket és a beosztott dolgozókat is széles körben érinti" - olvasható a felhívásban.

A módszer alapján megállapításra kerül a programban részt vevők alvásállapota, azt követően alvást javító alvásterápiák (tréningek) igénybevételével jelentős alvásjavulás érhető el.

"A programhoz való csatlakozással konkrét segítség nyújtható a megfelelő napi munkavégzéshez szükséges alapvető feltételhez, a pihentető alváshoz" - hangsúlyozta G. Németh György, a Magyar Alvás Szövetség elnöke.

Szakorvosi háttérrel, a Benyovszky Orvosi Központ alvás szakembereinek közreműködésével az alvászavarok és az alvásbetegségek jelentős része rehabilitálható a rendelkezésre álló terápiás eszközökkel. A minőségi élet, a hatékony munkavégzés pihentető alvás nélkül lehetetlen.

Címlapról ajánljuk
Elindult az államalapításhoz kapcsolódó ünnepségsorozat
helyszínek, programok

Elindult az államalapításhoz kapcsolódó ünnepségsorozat

Változatos és izgalmas programokkal várják a látogatókat a Szent István-napi rendezvénysorozat szervezői a nemzet fővárosában: a szombaton kezdődő négynapos, ingyenes fesztiválon a zenei, gasztronómiai és kulturális események célközönsége mellett a családi, illetve gyerekprogramok iránt érdeklődők is megtalálják a számukra legkedvesebb időtöltést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
Megjárta a poklot, azóta megállíthatatlanul szárnyal Európa egyik legerősebb országának autópiaca

Megjárta a poklot, azóta megállíthatatlanul szárnyal Európa egyik legerősebb országának autópiaca

Az Egyesült Királyság autópiaca megállíthatatlan az elmúlt időszakban: a legfrissebb júliusi statisztikák szerint ismét több új autót értékesítettek, mint egy évvel korábban, amely egyben azt is jelentette, hogy már zsinórban huszonnegyedik hónapja tart a bővülés. A szakértők ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet, hogy bár a lendület tartósan kitart, a koronavírus-járvány előtti szintektől még messze elmaradnak az új autó eladások. Ráadásul a teljes évre vonatkozó értékesítési előrejelzéseket is mérsékelni kellett, várhatóan kevesebb, mint 2 millió új autó talál majd gazdára a szigetországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 17. 06:20
×
×
×
×