eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Népszerű újítások érkeznek a Chrome-ba, az androidosok már ki is próbálhatják

A változások ezúttal az okostelefonon és tableten futó alkalmazáshoz jönnek, segítségükkel a felhasználók személyre szabottabban kereshetnek, sőt, a sporteseményeket is könnyebb lesz nyomon követni.

A keresőmotorok piacán egyre nagyobb a verseny, ezért a Google öt újdonsággal turbózná fel a Chrome böngésző felhasználói élményét - írja a Techcrunch beszámolója nyomán a Portfolio.

A Chrome Actions funkció bővítésével a felhasználók egyből a keresősávból érhetnek el gyorsbillentyűket, például egy közeli üzletre rákeresve egyből indíthatnak hívást, tervezhetnek útvonalat vagy olvashatnak értékeléseket a böngésző keresési sávjában.

Az újdonságok jelenleg csak Android eszközökön érhetők el, iOS-rendszerű készülékekre az ősz folyamán érkeznek meg.

Ezen túlmenően a Google továbbfejlesztette az iPadek és androidos tableteken elérhető Chrome alkalmazást. Így az új felület lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyszerre láthassák az eszközön megnyitott weboldalt és a szöveges keresősávot - írják.

A vállalat bejelentése szerint a Chrome felhasználói mostantól még inkább személyre szabott keresési javaslatokat fognak kapni a felületen. Példát is felhoztak: ha valaki gyakran keres rá egy tömegközlekedési járat menetrendjére, akkor a "menetrend" kulcsszó beírását követően a gyakran látogatott weboldal fog elsőként megjelenni a keresési sávban.

A sportrajongóknak is kedvez a fejlesztéssel a Google, ugyanis a Chrome Discover új, kártyaszerű sportfelületén élőben követhetjük nyomon kedvenc csapataink mérkőzéseit, az adott meccsek kiemelt pillanatait.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×