eur:
396.86
usd:
369.41
bux:
70022.97
2024. június 14. péntek Vazul
storm over the lake Balaton-Hungary
Nyitókép: Remedios/Getty Images

Rangsorolták a világ legjobb strandjait, a Balaton is ott van a listán

A Balaton megelőzte Sarm es-Sejket, Bledet, Miamit vagy Zell am Seet.

A londoni BeachAtlas a rangsor elkészítésekor a hagyományos értékek mellett figyelembe vette a bulizási lehetőségeket, a közösségi életet, a természeti diverzitást, nem utolsósorban pedig a fürdőhely szerepét az adott ország életében.

A lista élén nagy fölénnyel Francia Polinézia gyöngyszeme, Bora Bora végzett, amelyet a pingvinjeiről híres dél-afrikai, Fokváros melletti Boulders Beach és a hawaii, Honolulu melletti Waikiki követ – írja az Index.

A legjobb európai strand csak a 13. helyezést érte e: Cap d'Agde nem a Riviérán, az Azúr-parton nyúlik a Földközi-tengerbe, hanem Montepellier-től délre, a spanyol határ felé.

A 60. helyezett Balaton, a „magyar tenger” a helyiek nyári vakációjának kedvelt helyszíne izgalmas fürdőzési lehetőséget kínál – írja a londoni strandportál, amely arra is emlékeztet, hogy „a hidegháború idején a Balaton ritka találkozásokat tett lehetővé a kelet- és nyugatnémetek között, ezzel pedig megerősítette történelmi hídszerepét a megosztott országok és nemzetek között”. Ma is sok német látogatja Közép-Európa legnagyobb tavát, amelynek sekély, meleg vize családbaráttá és pihenésre alkalmassá teszi a Balatont.

A magyar tenger ebben a rangsorolásban lepipálta a többi között az egyiptomit, a 69. helyezett Sarm es-Sejket, a 75. helyezett festői szlovén Bledet, ahol a tó közepén egy kis sziget áll, a 81. helyezett arubai Sas-strandot, a 82. helyen álló Dél-Miamit, a bulgáriai Napospartot, a kubai Varaderót, a 94. helyezett osztrák Zell am Seet és a 99. helyen álló dominikai Bavarót. A bahamai Love Beach a lista utolsó szereplője, a századik helyen.

A teljes listát itt lehet elolvasni.

Címlapról ajánljuk

Vitézy Dávid: visszahívott Karácsony Gergely, és elnézést kért

Karácsony Gergely elnézést kért kiszivárgott mondataiért, miszerint lapáttal fogja agyonverni vetélytársát – közölte Vitézy Dávid Facebook-bejegyzésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.14. péntek, 18:00
Ch. Gáll András az Index főmunkatársa
Dénes Tamás az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×