eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Unsplash

Új életre kel egy régi funkció a Facebookon

Kedden jelentette be a Facebook, hogy nagyobb hangsúlyt fektetett a bökés (poke) funkció használatára, többek között lehetővé téve, hogy bármelyik ismerősünket megbökhessük.

A bökés a Facebook 2004-es indulásakor már létező, de mára feledésbe merült funkciója, ami a 2000-es években nagy slágernek számított. Meghatározott funkciója nincs, csupán egy gyors, egyszerű és vicces módja annak, hogy felhívjuk az ismerőseink figyelmét. Ha valakinek bökést küldünk, az illető kap róla egy értesítést, mi pedig várjuk, hogy reagáljon, például egy visszabökéssel - foglalta össze az Index a mostanra szinte elfeledett lehetőséget.

Mint írják, a Facebook szerint az új, apró változtatásoknak köszönhetően az elmúlt hónapban 13-szor annyit használták az emberek a bökés funkciót, mint azelőtt. A bökést használók több mint fele a 18-29 éves korosztályba tartozott, ami azért érdekes, mert sokan közülük még nem használták a közösségi platformot, amikor a bökdösődés az aranykorát élte.

A vállalat idén ünnepli 20. születésnapját, többek között ennek apropóján tett kísérletet a bökés népszerűségének felélesztésére.

A lap megjegyzi, ha bárki sietne a Facebookra, hogy akár nosztalgiából, akár csak úgy szétbökdösse ismerőseit, sajnos csalódni fog, mert a jelek szerint Magyarországon még nem léptek életbe a frissítések, amelyek könnyen elérhetővé tennék a funkciót.

Helyette még a régebbi módon, a sterilen elkülönített és legegyszerűbben az internetes keresőből elérhető "Pokes" oldalra kattintva választhatjuk ki, hogy mely barátaink figyelmét szeretnénk ily módon magunkra vonni - írják.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×