eur:
390.49
usd:
364.17
bux:
68279.06
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Yellow police tape says police line do not cross is set against blurry background.
Nyitókép: Sheila Paras/Getty Images

Furcsa rendszámok bukkantak fel az utakon, aztán jöttek a hatóságok

A hamisított jelzések miatt jókora büntetéseket is kiszabhatnak.

Az ideiglenes forgalomba helyezéssel és a próbarendszámokkal próbáltak trükközni amerikai kereskedők, így tízezres nagyságrendben jelentek meg hamis rendszámok az utakon. A bűncselekményekre egy vizsgálat derített fényt, az ügyben - hivatalos megfogalmazás szerint az ideiglenes regisztrációs szabályok megsértése miatt - 32 autókereskedő engedélyét függesztették fel vagy vonták vissza az Egyesült Államokban - írta a vezess.hu.

Emlékeztetnek: az USA-ban országszerte gondot jelentenek az úgynevezett nyomtatott rendszámokkal elkövetett csalások, ráadásul a gyanútlan járművezetők lehetőségei meglehetősen bizonytalanok. A leghétköznapibb esetekben az ideiglenes forgalomba helyezés azt teszi lehetővé az autóvásárlók számára, hogy kitolják annak idejét, amíg fizetniük kell az autójuk regisztrációjáért és a megfelelő rendszámtáblák beszerzéséért. Ezért problémás, ha például

a hamisítványok teljesen valódinak tűnnek, és bűncselekmények elkövetéséhez használják fel.

Úgy tudni, a mostani, több mint 11 ezer "szellemrendszám" többsége New Yorkba került.

Az egyes államok eltérő szabályozásai miatt a büntetések is mások lesznek, de például a New Jersey-i és georgiai kereskedések összesen 150 ezer dolláros pénzbüntetésre számíthatnak, ami a mostani árfolyamon közel 52 millió forintnak felel meg.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×