eur:
390.69
usd:
366.15
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Eladóvá vált az 1990-ben magyar futamot nyert Williams-Renault FW13B Forma-1-es autó.
Nyitókép: collectingcars.com

Itt egy magyar kötődésű Forma-1-es autó, ami most meg is vehető - videó

Eladóvá vált az 1990-ben magyar futamot nyerő legendás Williams-versenyautó, még kézi kapcsolású váltó található benne.

1990-ben a belga Thierry Boutsen egy Williams-Renault FW13B volánja mögött nyerte meg a Forma–1-es világbajnokság magyar futamát, és ez a konkrét autó most eladósorba került - számol be róla a HVG.

Az FW13B volt a Williams csapat utolsó kézi váltós F-1-es autója, egyben az utolsó Patrick Head által tervezett modellje. 2014-ben teljesen felújították, majd részt vettek vele a a 2015-ös Goodwood Festival of Speed rendezvényen.

A 3,5 literes V10-es Renault motorral, hatfokozatú váltóval ellátott autókülönlegesség vételárát csak komoly érdeklődők számára fedik fel.

Az 1990-es mogyoródi futamot követően Thierry Boutsen mellé két brazil pilóta állhatott fel a dobogóra, a McLaren-Hondával versenyző Ayrton Senna és a Benneton-Fordot terelgető Nelson Piquet.

Ha valakit esetleg komolyan érdekel a veterán versenyautó, akkor a Collecting Cars weboldalán további fotókat is talál róla, illetve egy hosszabb, részletesebb leírást is, több nyelven.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×