eur:
394.07
usd:
363.73
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Turn the crank of a home radiator for maintenance
Nyitókép: Getty Images/Stefano Madrigali

Nagy változás jön decemberben az időjárásban, érzékenyen érinti a gázszámlát is

Berobbant november végén a tél egész Európában, de a meteorológusok szerint most enyhülés jön a kontinens nagy részén.

Az előrejelzések szerint a december eleji lehülés után a hónap folyamán enyhül majd az időjárás – írja a Portfolio.

A Bloomberg által megkérdezett meteorológusok szerint az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németországban az átlagosnál magasabb hőmérséklet várható, míg Skandináviában és Skócia északi részén továbbra is extrém hideg lesz, Spanyolországban, Törökországban és a Balkánon pedig a szokásosnál melegebb idő várható a következő hetekben.

Bár az energiafogyasztás viszonylag visszafogott marad, mivel a gazdasági tevékenység az egész régióban lassú, az ellátási sokkok még mindig megzavarhatják a régiót.

A brit hálózatüzemeltető péntek este – ezen a héten már másodszor – arra kérte a háztartásokat, hogy csökkentsék az áramfelhasználást, mivel a fagyos időjárás és a gyenge széltermelés csökkenti az ellátást.

Skandináviában a szokásosnál korábban fagyott, ott a hideg időjárás a hónap nagy részében folytatódni fog.

Jonathan Porter, az AccuWeather vezető meteorológusa szerint Európa nagy részén a történelmi átlaghoz közeli vagy azt meghaladó hőmérsékleti értékek lesznek ezen a télen. "A korai hideg december elejére, december elejére megfordul, különösen Közép- és Északkelet-Európában. Délkelet-Európa közel átlagos lehet, ami azt jelenti, hogy kevesebb energiát kell majd felhasználni" – mondta.

Címlapról ajánljuk
Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése
Aréna

Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése

Az integrációnak lehetnek előnyei – így kommentálta a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László. A Szépművészeti Múzeum főigazgatója azt mondta, az új kulturális holdingon belül az egyes intézmények megtartják az önállóságukat, de a központ – ami minisztériumi hatásköröket vesz át – számos téren összhangot teremt majd köztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×