eur:
390.18
usd:
365.62
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Bánkuti Letícia (Csodálatos Balaton)

Narancs figyelmeztetést adtak ki több vármegyére

Többfelé valószínű zápor, zivatar, illetve felhőszakadás. Emellett fontos, hogy erős, a Dunántúl nyugati tájain napközben viharos lehet az északi szél.

Szerdán főként a keleti térségben kialakuló konvergencia mentén várhatók nagyobb számban zivatarok, melyek akár villámárvizeket is okozhatnak, elsősorban a Mátra- és Bükkalja térségében – tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Éjfélig heves zivatarok fordulhatnak elő, nagyobb méretű jég kíséretében. Az egyre nagyobb területen megerősödő északi, északnyugati szelet az Észak-Dunántúlon 60-80 km/h közötti viharos lökések kísérik.

A maximumok a szeles Nyugat-Dunántúlon 11 és 15, míg másutt általában 18 és 23 fok között alakulnak.

A szerda reggelig lehullott csapadék mennyisége egyébként a Nyugat-Dunántúlon volt a legtöbb, ott 20-44 mm esett, de Hárskúton 60, Városlődön 48 mm-t mértek reggel az OMSZ mérőállomásain. Az Alföldön esett csapadék legnagyobb része hajnalban és kora reggel hullott le – teszik hozzá.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×