eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Forrás: Facebook/Öcsi Étkezde

Bezár a messze földön elismert józsefvárosi étkezde

1980-ban nyitott, egy házaspár vitte, most betegség miatt adnának túl rajta.

Árulják Budapest ikonikus kifőzdéjét, amelyről még a The New York Times is ódákat zengett
A Bérkocsis utcai Öcsi Étkezde 1980-ban nyitott, most betegség miatt kénytelenek tőle megválni a tulajdonosok – írja a vg.hu.

„Betegség miatt az étkezde eladó. Saját tulajdonú, 40 éve üzemel, ára 34 millió forint. Köszönök minden megosztást!” – idézik az Öcsi Étkezde közösségi oldalát.

Az ikonikus budapesti kifőzde elődje már az 1930-as években is étteremként funkcionált, sokáig a Molnár nevet viselte, majd a mostani tulajdonos, Oláh Ferenc édesapja keresztelte át Öcsire, miután 1980-ban megvásárolta. Oláh feleségével, Varga Erzsébettel 1990 óta vitte az üzletet, azóta szinte minden napjukat ott töltötték. Tavaly ősz óta viszont kényszerűségből többször be kellett zárniuk ideiglenesen, és most már valószínűleg ki sem nyitnak többet – írja a lap.

A hely egyik specialitása az angyalborda volt, egy szelet párizsi bundában kisütött karaj reszelt sajttal, alatta tojásos nokedlivel. Sokan a szintén különlegességnek számító, tejsodóval leöntött, lekváros-mákos-diós Öcsi palacsintáért jártak ide, illetve azért, mert a tulajdonos házaspár szinte mindenkit családtagként kezelt.

A The New York Times újságírója, Stephen Hiltner cikkében azt írta, hogy korábban sehol máshol nem evett még olyan finom gulyáslevest, mint az Öcsiben. A kis fővárosi vendéglátóegység

nemcsak jellegzetes ételeiről, hangulatáról és piros-fehér kockás terítőjéről volt ismert, de arról is, hogy ismeretlenek sokszor egymás mellett fogyasztották el az ebédjüket

(az étkezde ugyanis csak 11.30 és 15 óra között tartott nyitva hétfőtől péntekig).

Azt írja a vg.hu, hogy a levesek 500-550 forintba kerültek, a főzelék általában 800-850-be, feltéttel 1400 körül, a teljes főétel átlag 1600-2300 forint, a savanyúság pedig 400 volt.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×