eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Máris kóstolgatják a felhasználók a vadonatúj YouTube-funkciót

Tartalomkészítők kis csoportjával tesztelte a YouTube a videók szinkronizálásának lehetőségét, mellyel sokkal nagyobb közönségre tehetnek szert a platformon tartalmakat közzétevők.

Az egyik legismertebb youtuber, a 24 éves MrBeast is azok közt volt, akik kipróbálhatták, milyen a videók szinkronizálása. A tartalomkészítő tizenegy nyelven szinkronizálta egyes feltöltött kisfilmjeit - írja a NBC News.

"Mivel olyan sokféle tartalmat készít, az elmúlt évben megkértük MrBeastet és alkotók egy kis csoportját, hogy segítsenek a csapatunknak tesztelni egy új funkciót, amely lehetővé teszi a youtuberek számára, hogy többnyelvű hangot adjanak a videóikhoz" - írta Ritz Campbell, a YouTube termékmenedzsere egy csütörtöki blogbejegyzésben.

A YouTube alkotói kapcsolattartójával, Rene Ritchie-vel készített interjúban MrBeast elmondta, hogy a videók szinkronizálásának lehetősége - ahelyett, hogy számos külön csatornát hozna létre, amelyek kizárólag azért léteznek, hogy más nyelveken is elérhetővé tegyék a tartalmát - egyszerűsíti a munkafolyamatokat.

"Sok különböző csatornával rendelkezni őszintén szólva sokkal több munkát jelent. Sokkal egyszerűbb, ha minden egy központi helyen van"

- árulta el.

A youtuber szerint a szinkronizálás lehetősége nemcsak neki segítség, hanem a nézőknek is, mert így egyszerűbben juthatnak hozzá az őket érdeklő tartalmakhoz saját nyelvükön.

"Mindegy, hogy Mexikóban, Brazíliában vagy Indiában élsz - minden változat ott van egyetlen videóban, ez jóval egyszerűbb így" - fogalmazott.

A YouTube tartalomgyártók ezreire tervezi kiterjeszteni a funkció elérhetőségét. Az új nyelvi funkciók tesztelése során az alkotók azt tapasztalták, hogy a többnyelvű szinkronizálást kínáló videók nézési idejének 15 százaléka nem a videó eredeti nyelvén történő megtekintésből származik. Januárban a nézők naponta átlagosan

több mint 2 millió órányi szinkronizált videót néztek meg.

A szinkronos változatok a hangbeállításokon keresztül érhetők el: a platformon már most 3500 többnyelvű videó érhető el, összesen 40 nyelven.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×