eur:
392.51
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Michael Blann/Getty Images

Lassan megy az eső, más jön helyette - időjárási előrejelzés

Csak araszolgat keleti irányba a kedden érkezett ciklon. Egyre inkább az északkeleti megyékben számíthatunk esőre, másutt fokozatosan megszűnik a csapadék. A hétvégén csendesebb lesz időjárásunk.

Csütörtökön a Dunántúlon vékonyodik, szakadozik a felhőzet, keletebbre erősen felhős vagy borult lesz az ég. A csapadék súlypontja kelet felé helyeződik (miközben gyengül), ott az eső mellett, a hegyvidéki részeken havas eső, havazás is lehet. A Dunántúlon elszórtan alakulhatnak ki záporok a nap folyamán. Az élénk északnyugati szelet a szélcsatornában olykor erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 4 és 10 fok között valószínű - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Péntekre virradó éjjel felszakadozik, elvékonyodik, a Duna-Tisza közén csökken is a felhőzet. Napközben gyengén vagy közepesen felhős ég mellett általában többórás napsütés várható, de az északkeleti tájakon erősen felhős maradhat az idő. Szitálás előfordulhat. Estétől nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 12 fok között, északkeleten 4, 5 fok körül valószínű.

Távolabbi előrejelzés az alábbi videó második felében.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×