eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pexels.com

Újabb ciklon hoz csapadékot, van, ahova havat

Sok felé fagyos lesz a hajnal, néhol mínusz 4-5 fokra hűl a levegő.

Kontinensünk döntő részén továbbra is alacsony nyomású légköri képződmények örvénylenek. Ezek hatására általában felhős, csapadékos az idő Európa-szerte. A napi csapadékmennyiség több helyen is meghaladja a 30 mm-t, sőt az albániai Sazan-szigeten 110 mm esett az elmúlt 24 órában.

Hőmérsékleti viszonyokat tekintve az Ibériai-félszigeten, valamint Görögországban van a legmelegebb, többfelé 20 fok felett alakulnak a csúcsértékek.

Ezzel szemben

a Skandináv-félsziget északi részén - ahol egy anticiklon helyezkedik el - néhol csupán -24, -25 fok körül alakul a maximum-hőmérséklet.

A Kárpát-medencében kedden egy mediterrán ciklon felhő- és csapadékrendszere érkezik délnyugat felől, egyre többfelé számíthatunk esőre, emellett az Alpokalja magasabban fekvő helyein vastag, vizes hóréteg is kialakulhat.

Az ország nagy részén borult lesz az ég, több-kevesebb napsütés, szűrt napsütés főként az Alföld északi, keleti részein valószínű. Délutántól délnyugat, dél felől egyre többfelé várható eső, este az Alpokalján havas eső, vizes hó is előfordulhat, de vastag, megmaradó hótakaró csak a Kőszegi-, Soproni-hegységben valószínű.

A légmozgás hajnalig nagyrészt mérsékelt marad, majd kedden többfelé megerősödik a keletire, északkeletire, majd északira forduló szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +3 fok között alakul, nagy területen várható gyenge fagy.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 3 és 12 fok között valószínű, a tartósan borult részeken és nyugaton lesz hidegebb.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×