eur:
393.84
usd:
367.84
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Kitisztul az ég, helyenként meleget hoz a hidegfront

Ahol hétfőn felhős, ködös volt az idő, például Budapesten, ott melegszik az idő a front hatására. Aztán napokra átveszi az uralmat egy anticiklon.

A kontinensen nyugodt, napos idő nagyobb területen leginkább a Mediterráneum keleti felében jellemző egy anticiklonnak köszönhetően.

Másutt ciklonok, és azok frontjai teszik változékonnyá az időjárást.

A kelet felé vonuló hidegfront előterében délies áramlással meleg, labilis levegő érkezett Anglia és Franciaország területére, így heves zivatarok, sőt tornádók is kialakultak, helyenként jelentős mennyiségű csapadék is lehullott.

A Kárpát-medencébe is megérkezett a fent említett hidegfront, de nálunk heves viharokat már nem okoz, ugyanakkor egy-egy zivatar kialakulhat.

Kedd reggeltől északnyugat felől felszakadozik, csökken az éjszakai felhőzet, délután a legtöbb helyen már naposra fordul az idő.

A nap első felében a délnyugati, nyugati megyékben, majd késő délutántól, estétől az északkeleti határnál lehet eső, zápor. Éjszaka a légmozgás egyre többfelé északnyugatira, nyugatira fordul és kedden napközben több helyen kísérik élénk széllökések.

A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden döntően 20 fok körül várható.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×