eur:
392.98
usd:
366.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Növényekre fagyott jég a Sátormegi-patakban Salgótarján közelében 2020. november 22-én. A térségben hajnalban több helyen mínusz 9 Celsius-fok körüli hideget mértek.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Komoly lehűlés érkezik, fagyok is jönnek

Szerdán hidegfront vonul át fölöttünk, keddhez képest mintegy 7 fokkal hidegebb levegő érkezik. Csütörtökön reggel még csak néhol, pénteken az ország keleti felén már több helyen fagypont közelébe vagy az alá csökkenhet a hőmérséklet. Jó eséllyel az ősz eddigi szezonrekord minimuma is megdőlhet.

Hidegfront vonul át fölöttünk szerdán, de a legtöbb helyen számottevő csapadékot nem okoz, északkeleten, keleten lehetnek záporok.

A front mögött a keddinél mintegy 5-7 fokkal hidegebb levegő érkezik fölénk.

Csütörtökön reggel még csak néhol, pénteken az ország keleti felén már több helyen fagypont közelébe vagy az alá csökkenhet a hőmérséklet. Ekkor igen jó eséllyel az ősz eddigi szezonrekord minimuma (-1,7 fok, október 5. Zabar) is megdőlhet.

Fokozatos enyhülés és csapadék szombattól valószínű.

Szerdán napközben a front felhőzete elhagyja az országot, mögötte gomolyfelhős idő várható általában sok, az északkeleti megyékben kevesebb napsütéssel és ott előfordulhat egy-egy zápor.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 13 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélcsendes tájakon ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 17 és 22 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×