eur:
395.27
usd:
365.64
bux:
65385.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Az időjáráson cseppet sem látjuk majd az idő múlása

A héten héten folytatódik a nagyrészt napos, száraz őszi idő, bár kisebb záporok előfordulhatnak. Húsz fok körüli maximumokra számíthatunk, a hétvégére kicsit melegszik az idő.

A legmagasabb hőmérséklet 15-20 fok között alakul, a hét vége felé kissé melegebb lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között valószínű, de az északi völgyekben hidegebb is lehet, és hajnalban pára- és ködfoltok képződhetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn délnyugat felől tovább növekszik a fátyolfelhőzet, amely főként a Dunántúlon meg is vastagszik, így ott erősen felhős időszakok is valószínűek, míg északkelet felé haladva egyre inkább a napsütés dominál majd. Néhol nem zárható ki kisebb, jelentéktelen eső. A délkeleti, keleti szelet élénk, az Alpokalján olykor erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

Kedden szakadozott frontfelhőzet mellett hosszabb-rövidebb napsütésre is lehet számítani. Helyenként előfordulhat kisebb eső, záporeső. Hajnalban pára- és ködfoltok lehetnek. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között valószínű, de az északi völgyekben hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Szerdán a gomoly- és fátyolfelhők mellett hosszabb-rövidebb napsütés is várható, és helyenként előfordulhat kisebb eső, záporeső. Hajnalban pára- és ködfoltok képződhetnek. Az északi, északkeleti szél csak néhol élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de az északi völgyekben hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Csütörtökön a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütés valószínű, számottevő csapadék nem várható. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. Az északi, északkeleti, majd a Dunántúlon a délkeleti szél időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között valószínű, azonban a szélvédett, kevésbé felhős tájakon hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Pénteken több-kevesebb napsütés is lehet, de nyugat, északnyugat felől fátyolfelhőzet, majd vastagabb felhőzet is érkezik. Nagyobb eséllyel az északnyugati, északi országrészben helyenként előfordulhat eső, zápor. Hajnalra ködfoltok képződhetnek. Észak-Dunántúlon megélénkülhet a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 5 és 11 fok között alakul, az északi völgyekben azonban hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet várhatóan 14 és 20 fok között lesz.

Szombaton a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában több órára kisüthet a nap. Nagyobb eséllyel az északkeleti országrészben néhol előfordulhat eső, zápor. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. Néhol megélénkülhet a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

Vasárnap változóan felhős időre van kilátás, több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat eső, zápor. Hajnalra több helyen is képződhet köd. Néha megélénkül a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Tapolca mellett egy hatalmas, 60 MW beépített kapacitású, naperőmű épül, amelyet idén a második negyedévben helyeznek kereskedelmi üzembe, a beruházás 49-51 millió dollárba kerül – szúrta ki a Portfolio az amerikai értékpapírfelügyelethez (SEC) érkezett beadványban. A naperőművek magyarországi terjedéséről, a zöld áram termelési és elosztási kérdésekről is szó lesz a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján, további részletek itt érhetők el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×