eur:
389.21
usd:
363.88
bux:
68145.13
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Ennyi idő kell, hogy belső sávban álló autóba ütközzenek az autópályán - videó

Meglepő felvételt tett közzé a Magyar Közút, amit az egyik, M0-n kihelyezett forgalomfigyelő kamerájuknak rögzített.

Európai felmérések alapján ha valaki a leállósávon tartózkodik egy gyorsforgalmi úton, akkor átlagosan nyolc perc múlva baleset érheti, írja a Magyar Közút Instagram-bejegyzése alapján az Index.hu.

Az M0-s autópályán lévő kamera felvételei alapján kiderült, ha a belső sávban áll meg egy autó,

négy perc elég ahhoz, hogy bekövetkezzen a csattanás.

A Magyar Közút a következőket tanácsolja a hasonló balesetek elkerüléséért:

  • Ha érezzük, hogy a járművünknél műszaki hiba lépett fel, igyekezzünk minél előbb a leállósávra jutni, használjunk vészvillogót!
  • Ha megállt a járművünk, maradjon bekapcsolva a vészvillogó, és hagyjuk el minél hamarabb az autót, minden esetben a szalagkorláton túl várakozzunk a segítség megérkezéséig!

Arra is felhívják a figyelmet, hogy fontos a sebességhatárok, a jobbra tartás és a követési távolság betartása a többi autós részéről, valamint az is, hogy mindig az utat, a forgalmat figyeljük vezetés közben. Ezáltal azonnal és jobban lehet reagálni a váratlan helyzetekre.

A balesetről készült videót a Magyar Közút tette közzé:

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Mentorok segítik a fiatal vállalkozókat a GEN Z Fest-en

Mentorok segítik a fiatal vállalkozókat a GEN Z Fest-en

A Portfolio Csoport idén tavasszal is megrendezi a GEN Z Fest-et: május 9-én az Akváriumban a fókusz újra a mesterséges intelligencián, a pénzügyeken, a környezetvédelmen és a jövő kihívásain lesz. A fesztivál Delfinek között című programjában három mentor várja a fiatal felnőttek vállalkozásait és ötleteit, hogy egy 15 perces pitchet követően tanácsokkal és megoldási javaslatokkal támogassák őket. A jelentkezés holnap zárul!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×