eur:
391.25
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Close up of a doctor hand with blue glove giving support and love to a patient at hospital. Coronavirus pandemic concept.
Nyitókép: CarmenMurillo/Getty Images

Maratoni műtéttel mentették meg egy férfi kézfejét

A hosszú rehabilitáció után újra használni tudja majd a visszavarrt testrészt.

Egy faaprítógép szakította le az 54 éves Pintér György kézfejét, amelyet nyolcórás műtéttel sikerült visszavarrni. Az operációt a Pécsi Tudományegyetem Traumatológiai és Kézsebészeti Klinikáján végezték.

Rögtön a műtőbe kerültem és onnét kezdve megkérdezték a dolgokat, hogy van-e gyógyszerérzékenységem és a többi. Onnan kezdve nem emlékszem semmire, mert elaltattak, egészen addig, hogy másnap reggel itt az ágyon ébredtem és a helyén voltak az ujjaim – mondta a férfi az ATV-nek.

Kromek Lóránd, a műtétet végző csoport vezetője azt mondta, hogy a pécsi kézsebészeten sokat gyakorolnak hasonló eljárásokat, így természetes volt, hogy megpróbálják a leszakadt testrészt visszavarrni.

Az operáció során az orvosoknak, a csontokat, az ereket, az inakat, az izmokat és az idegeket is újra egyesíteni kell, ugyanis a csonkolásos balesetekben minden szövetrész sérül.

A férfi állapota javul, már haza is engedték a kórházból. Hosszú rehabilitáció után újra használni tudja majd a kezét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×