eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Kettészakadt az ország: nyugaton már vége a forróságnak, keleten még kitart a hőség

Megérkezett a hidegfront, melynek nyomában a nyugati országrész már felfrissült.

Kedden hidegfront vonul át fölöttünk, a hozzá kapcsolódó, kelet felé haladó csapadékzónában pedig több helyen számítunk zivatarokra. A front mentén a Dunától keletre sok helyen kísérhetik 60-70 km/h körüli széllökések, az előforduló erősebb zivatargócokhoz pedig intenzív csapadék és nagyobb méretű (2 cm körüli, esetleg ezt meghaladó) jég is társulhat.

Az átvonuló hidegfront hatására az ország túlnyomó részén fokozatosan megszűnik a hőség. A keleti, délkeleti tájakon a napi középhőmérséklet ma még nagyobb területen meghaladhatja a 27 fokot, de szerdán már arrafelé csak kevés helyen alakulhat 25 fok körül – idézi a Híradó.hu az Országos Meteorológiai Szolgálatot.

Eközben az Időkép arról számolt be, hogy már zivatarok tombolnak délen a Duna vonalában, de a fővárostól nyugatra is megdörrent az ég. A délnyugatról északkelet felé tartó zivatarok kedd délelőttig a Dunántúlra korlátozódtak, nyugaton hullott a legtöbb csapadék, Kőszegen már 25 mm-t mért az észlelőjük.

Ezzel együtt jelentősen visszaesett a hőmérséklet, különösen a magasabban fekvő tájakon 20 foknál is hűvösebb volt. Ezzel szemben keleten, délkeleten még tartja magát a kánikula, Makón már 36 fokig melegedett a levegő, vagyis

több mint 15 fokos kontraszt alakult ki

az országon belül.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×