eur:
394.33
usd:
370.17
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Vöröslő égbolt a naplementében Mezőpeterd közelében 2018. április 9-én. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint egy nagy méretű ciklon szaharai port szállít térségünk felé, emiatt a hajnali órákban és alkonyat idején az égbolt vörösebb árnyalatú.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Sivatagi homok érkezik, megszínezi az eget - előrejelzés

A déli áramlással szaharai por érkezett. A napkelték és naplementék alkalmával láthatjuk a légkörben.

Egész a szombati hidegfront érkezéséig déli szél lesz jellemző hazánk területén, ami nagy mennyiségű sivatagi homokot szállít a légkörben Afrikából Európába – írja az Időkép.hu.

Az Adria partvidékére már meg is érkezett, de a napokban itthon is megfesti a napkeltéket és napnyugtákat a szaharai por – teszi hozzá a portál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×