eur:
389.01
usd:
359.45
bux:
66263.18
2024. február 24. szombat Szökőnap
Nyitókép: Pexels.com

Térképen a Balaton illemhelyei, sok-sok információval

Összesen 34 település 120 illemhelye került fel a listára.

A parti településeken kívül szerepel a térképen Hévíz és Tapolca is a Balatonnal való szoros kapcsolata miatt – írta meg Györffy Árpád, a lista készítője, a Balatoni tippek nevű oldal üzemeltetője a blogbejegyzésében, amit a sokszinuvidek.24.hu szemlézett.

A beszámoló szerint az illemhelyek kiválasztásánál alapvető szempont volt, hogy a nyári időszakban a kora délelőtti óráktól estig biztosítsák a szolgáltatásokat. Így például nem kerültek be azok a strandi vécék, amiket nyáron napközben csak strandbelépővel lehet használni.

A vécék harmada fizetős, az alábbi térképen ezeket piros színnel jelölte a szerző. A díj 100 és 250 forint között szóródik. Több automata csak a meghatározott díjnak megfelelő érmét fogadja el.

A készítő pirossal a fizetős, zölddel az ingyenes, halvány zölddel az adományt váró és szürkével a nem üzemelő vécéket jelölte, a forrásokat és ivókutakat pedig kékkel.
A szerző pirossal a fizetős, zölddel az ingyenes, halvány zölddel az adományt váró és szürkével a nem üzemelő vécéket jelölte, a forrásokat és ivókutakat pedig kékkel.

A térkép készítője szubjektív értékelésében két illemhelyet emelt ki. Az egész évben nyitva tartó, önkormányzati üzemeltetésű balatongyöröki mosdót (közvetlenül a strand előtt) és a palóznaki nyilvános vécét a település főterén. De bejegyzése szerint a Bahart Zrt. mosdóit is külön dicséret illeti, mivel a társaság kikötőiben üzemeltetett illemhelyek több helyen besegítenek külső vendégek kiszolgálásába is.

A lista és a részletes leírás a gyorffyarpad.hu oldalon olvasható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. február 23. 09:11
×
×
×
×