eur:
393.53
usd:
369.26
bux:
65609.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay

Zivatarra és felhőszakadásra figyelmeztetnek több megyében - térképes előrejelzés

Az időjárásunkat meghatározó hidegörvény fokozatosan távolodik, így csütörtökön már csak az ország felében lehet csapadékos idő, másutt többször is kisüt majd a nap.

Csütörtökön az ország legnagyobb részén gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel, egy-egy futó záporral. A Tiszántúlon késő délutánig még erősen felhős lesz az ég, és ott továbbra is várható eső, zápor, egy-egy helyen zivatar, ott csak estére szűnik meg a csapadék. Az északi, északkeleti szelet többfelé erős, a Bodrogközben viharos széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 20, a csapadékos keleti tájakon 13 és 16 fok között alakul - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Felhőszakadás miatt hat megyére, zivatar veszélye miatt tízre adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Zivatarban elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Felhőszakadásra ott figyelmeztetnek, ahol rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Pénteken gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül. A hőmérséklet hajnalban többnyire 2, 8 fok között alakul, de néhány fagyzugos helyen esetleg 0 fok alá hűlhet a levegő. Délután 16, 20 fok lesz a jellemző.

Szombaton napos idő várható gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Csapadék nem valószínű - arra csak vasárnap kell készülni és akkor is csak a déli országrészben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×