eur:
392.32
usd:
366.08
bux:
66800.83
2024. április 26. péntek Ervin
Rain drops falling from a black umbrella concept for bad weather, winter or protection
Nyitókép: BrianAJackson/Getty Images

Esős lesz a hétvége, de vannak jó hírek is

Egy mediterrán ciklon távozik, egy másik közeledik.

Szombaton felhős idővel indul a nap, majd délutántól szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A reggeli, délelőtti órákban a keleti tájakon is megszűnik a gyenge eső, záporeső, és napközben legfeljebb elvétve alakulhat ki zápor. Estefelé északnyugat felől vastagabb felhők érkeznek, amelyekből az Észak-Dunántúlon kisebb eső is eshet. Északkeleten az északi, máshol a nyugati szelet kísérhetik élénk lökések. Estétől délire fordul a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 14 és 19 fok között várható.

Vasárnap reggel északon erősen, másutt közepesen felhős idő várható, és elsősorban északon fordulhat elő eső, zápor. Napközben délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és egyre nagyobb területen alakulhat ki zápor, zivatar. A Dunántúlon már kora délután, keletebbre csak este csökken a felhőzet, ezzel együtt csökken a csapadék esélye is. A déli, délkeleti szél délnyugatira fordul, többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik.

A zivatarok miatt vasárnapra az ország nagy részére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul, délután általában 19 és 25 fok közé melegszik fel a levegő, de északkeleten néhol csak 16, 18 fok valószínű.

Jövő hét elején is döntően gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, általában 15-22 fok közötti csúcsértékekkel, de elszórtan lehetnek zivatarok.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×