eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
simple picture about Lake Balaton in Hungary from Badacsony beach with blue sky and cloud refletion on the water .
Nyitókép: I love takeing photos and i thin/Getty Images

Felhők érkeznek, de a megváltásra várni kell, igaz, nem sokáig – hétvégi időjárás

Keleten lesznek gomolyfelhők pénteken, a hétvégére és a jövő hétre lehűl az idő. A folytatás bizonytalan, az a kérdés, hogy az északi hideg levegő hogy ér ide.

Folytatódik a napos, száraz idő a hétvégén. Néhol hajnalban még fagyhat, de napközben már egyre több felé 20 Celsius-fok körüli maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken általában derült, napos, száraz idő várható. A leghidegebb órákban általában mínusz 4 és plusz 4 fok lesz, de a fagyzugokban ennél pár fokkal hidegebb, a magasabban fekvő tájakon, vízparton, illetve a nagyobb városokban enyhébb idő is lehet. Napközben 15-20 fokig melegszik a levegő.

Az ország nagy részén szombaton is napos idő várható, néhol időnként gomolyfelhőkkel. A keleti, északkeleti megyékben várható, hogy felhősebb lesz az ég. Csapadék nem valószínű. A hajnali órákban általában mínusz 1 és plusz 4 fok közötti értékeket mérhetnek, de a fagyzugos részeken néhány fokkal hidegebb, vízpartokon, illetve a magasabban fekvő tájakon enyhébb idő is lehet. A csúcsértékek 16 és 21 fok között alakulnak.

Vasárnap a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában több órára kisüt a nap, inkább csak északkeleten lehetnek hosszabb ideig felhős tájak. Folytatódik a száraz idő, legfeljebb egy-egy futó zápor alakulhat ki.

A minimumhőmérséklet jellemzően 0 és plusz 6 fok között valószínű, de a fagyzugos vidékeken hidegebb, míg vízpartokon, illetve a magasabban fekvő részeken enyhébb idő is lehet. Délután 14 és 21 fok közötti értékeket mérhetnek, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton a melegebb idő.

Molnár Anna meteorológus a videóban elmondja, hogy bár a jövő hét hőmérsékletei egyelőre bizonytalanok, a várva várt csapadék végre megérkezik a hét közepére.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×