eur:
394.43
usd:
371.48
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Havazással búcsúzik a hét, aztán beindul a hullámvasút

Egy mediterrán ciklon hidegfrontja vonul át fölöttünk.

Vasárnap elsősorban az Északi-középhegység térségében helyenként csak lassan ritkul a köd, mindeközben nyugat felől frontális felhő- és csapadékmező halad keleti irányba. Előterében főleg az Alföldön nagyobb területen lesz vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet, arrafelé napsütésre is lehet számítani a déli órákig. A vonuló frontális felhőrendszert sokfelé kíséri eső, zápor.

Este egy újabb hullám érkezik délnyugat felől, ekkor a Dunántúlon már egyre növekvő eséllyel válthat havas esőbe, hóba a csapadék. Összességében nagy területen gyűlhet össze jelentős mennyiség. Elsősorban az Alföld délkeleti részén kísérhetik erős lökések a délies irányú szelet, amely másutt egyre nagyobb területen északnyugatira fordul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 14 fok között várható, de a naposabb a délkeleti tájakon 15 fok fölötti, míg északnyugaton, nyugaton 5 fok alatti értékek is előfordulhatnak.

Hétfőn reggelre fokozatosan megszűnik a csapadék: az esőt a keleti országrészben is egyre nagyobb területen váltja havas eső, havazás. Az összefüggő felhőzet napközben szakadozik, és általában felhőátvonulásokra lehet számítani hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, néhol előfordulhatnak hózáporok, záporok. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. Hajnalban általában -3 és +5 fokot mérhetünk, keleten lesz enyhébb az idő. Délután 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

A hét közepén ismét enyhébb légtömegek érkeznek, és újra lehet 10 fok, aztán viszont újabb hidegfront hoz lehűlést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×