eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nem is főként az eső, három más veszély miatt adtak ki figyelmeztetést

A sok napsütés mellett szombat délutántól egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés. Északkeleten erőteljesebb, zártabb lehet a felhőzet.

A nyugati megyéket már eláztatta a dél környékére ígért eső, estétől pedig észak felől már egyre több helyen számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromságra, elsőfokú figyelmeztetést tart érvényben az ország háromnegyed részére zivatar kialakulásának veszélye miatt. Hozzáteszik:

elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.
Frissítés, 20.00: a délkeleti megyékre már nincs életben a riasztás, íme a friss térkép:

Vasárnap az összefüggőbb felhőzet délnyugat felé húzódik. Hazánk nagy részén több órára kisüt a nap, de napközben gomolyfelhők képződnek, nagyobb számban az ország középső területein. A déli órákig a Dunántúlon, illetve a déli megyékben többfelé, másutt néhol várható záporeső, zivatar. Délutántól helyi záporok, zivatarok még kialakulhatnak, nagyobb eséllyel a középső megyékben. Estétől csaknem mindenhol megszűnik a csapadék. Több helyütt megélénkül a déli, délnyugati, holnap az északi, északkeleti szél. Zivatarok térségében erős vagy viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 17 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű, a hosszabb ideig felhős délnyugati tájakon lesz a hűvösebb idő.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×