eur:
394.47
usd:
370.38
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Vándorpatkány (Rattus norvegicus) a Fővárosi Állat- és Növénykert Varázshegy kiállításán 2013. április 25-én. Itt az érdeklődők a rágcsálók csatorna élőhely bemutatóján bepillanthatnak föld alatti világukba.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Attila

Megint támad a zsírszörny - így lehet védekezni ellene

Megelégelte a szolgáltató, hogy az emberek szemetesnek nézik a csatornát. Még oktatóvideót is készíttetett a DRV, amellyel a helyzet súlyosságát kívánja érzékeltetni.

A Dunántúli Regionális Vízmű megelégelte, hogy az emberek szemetesnek nézik a csatornát, bármit bele is dobálnak.

Pedig a vécébe dobott vattapamacs vagy a lefolyóba öntött sütőolaj nem tűnik el nyomtalanul, komoly problémát is okozhat a csatornahálózatban - hívja fel a figyelmet a DRV szerdai közleményében, amelyet a szolgáltató "csatornaillemtan" fantáziacímmel illetett.

Nem a csatornába való például:

  • sütőolaj, sminklemosó vatta, nedves törlőkendő, fülpiszkáló, gyógyszer, növényvédő szer, tűzveszélyes anyag, elektronikai hulladék.

Ezek ugyanis a csatornában üzemzavart, dugulást, túlterhelést, mérgezést okoznak.

Példaként a szolgáltató megemlíti, hogy a különféle zsírok a szennyvíz más összetevőivel reakcióba lépnek, és szappanszerű lerakódások formájában okoznak dugulást. A használt sütőolajat tehát el kell vinni a gyűjtőpontokra - 2011 óta a Mol töltőállomásain 1,87 millió liter használt sütőolaj gyűlt össze, évről évre egyre több.

A DRV a tájékoztatóhoz videót is készített minderről.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×