INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 20. vasárnap
Friderika

windows

frissítés

microsoft

Fontos dupla frissítést kaptak a Windows 10-esek

Fontos dupla frissítést kaptak a Windows 10-esek

Infostart

Megérkezett a Windows 10 novemberi nagy frissítése, és kiadták a legutóbb felfedezett, aktívan kihasznált hibát foltozó keddi adatcsomagot.

Elkezdte eljuttatni a felhasználókhoz a Windows 10 legújabb, 1909-es nagy frissítését a Microsoft. A November 2019 Update néven is emlegetett frissítés első körben azokhoz a felhasználókhoz érkezik meg, akik a májusi nagy frissítést telepítették, és a rendszer vonatkozó beállításai között a Frissítések keresése funkciót kiválasztják - írta a hwsw.hu.

A portál a Microsoft közleménye alapján hozzáteszi: előfordulhat, hogy egyeseknél a rendszer nem dobja fel a 1909-es verzió telepítésének lehetőségét, ilyenkor a háttérben jó eséllyel valamilyen kompatibilitási probléma áll, amely miatt a cég még nem élesítette a frissítést az adott konfigurációra. A telepítést, illetve egy újraindítást követően használatba is vehető a novemberi kiadás.

A frissítéssel több újdonság is érkezik a rendszerre, eget rengető változásokra ugyanakkor nem érdemes számítani, a cég a korábbi fiaskók után érthető módon az új kiadással igyekezett a stabilitásra és megbízható működésre fókuszálni.

Mindeközben a patch keddi frissítés is megérkezett, amelynek legfőbb javítása az Internet Explorert érinti. A Microsoft nyugdíjba vonuló böngészőjének scripting motorjában ugyanis egy aktívan kihasznált sebezhetőség bukkant fel, amely a motor hibás memóriakezelését kihasználva távoli kódfuttatásra is lehetőséget biztosít a támadók számára.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018