eur:
399.12
usd:
366.89
bux:
87872.68
2025. március 16. vasárnap Henrietta
Nyitókép: Pexels

A Balaton legjobb fagylaltját felkutatták

De még nem árulják el, melyik az, mert ünnepélyes sajtótájékoztató illik az eseményhez. A 2019. évi Balaton Fagyija versenyre 13 fagyizó nevezett.

A Balatoni Turizmus Szövetség szombaton tesztelte a Balaton legjobb fagyijait. A 2019. évi Balaton Fagyija versenyre 13 fagyizó nevezett, köztük négyen Veszprém megyéből - írja a VEOL.

A Balatoni Turizmus Szövetség részéről Fekete Tamás alelnök és Radnai Nikolett járta végig a versenyre benevezett fagyizókat. Hozzájuk csatlakozott még Erdélyi Balázs budapesti cukrászmester, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szakmai elnöke, és a 2018-as év Balaton Fagyiját készítő Márton Sándor is.

A füredi fagyizós tavaly az „Anna-báli csemegével” nyerte meg a versenyt.

A zsűrizés vezetője kiemelte, hogy elsősorban kézműves fagylaltokat szeretnének látni a versenyen, helyi termékekből és természetes alapanyagokból. A zsűri vizsgálta a megfelelő alapanyagok és technológia használatát, pontozta az ízek harmóniáját, a színt, az illatot, az állagot, a dekorációt, a kreativitást és a praktikumot is, amelyeket egy tíz pontból álló pontozó lapon értékelt.

A négytagú zsűri, miután körbejárta a 13 benevezett fagyizót és végigkóstolta a fagylalt különlegességeket, még szombat este meghozta a döntését,

amelyet azonban csak a jövő héten jelentenek majd be ünnepélyes keretek között, a sajtó nyilvánossága előtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.03.17. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem professzor emeritusa
Az élelmiszerek tesztelői félre is vezethetik a termékfejlesztést – Így szűrhetők ki a nem megbízható értékelések

Az élelmiszerek tesztelői félre is vezethetik a termékfejlesztést – Így szűrhetők ki a nem megbízható értékelések

Az élelmiszeripar számára kulcsfontosságú, hogy melyik termékfejlesztési iránynak megfelelően változtatják, módosítják az élelmiszereket, hogy a végtermékeket a fogyasztók leginkább preferálják. Egy friss tanulmányunk azt mutatja be, miként mérhető és értékelhető a fogyasztói válaszok konzisztenciája érzékszervi teszteken. Kutatásunkban két különböző skálát használtunk, majd ezeket külön-külön és együttesen is elemeztük. Eredményeinkben rámutatunk, hogy a következetlen, véletlenszerű fogyasztói válaszok befolyásolják a tesztek eredményeit. Az érzékszervi teszt során azok a fogyasztók, akik szélesebb tartományban használják mindkét skálát, azok válaszai következetesebbnek mutatkoztak. Mivel az élelmiszeriparban a termékfejlesztések kulcstényezője a fogyasztói megítélés, ezért lényeges a következetlen, nem megbízható fogyasztói válaszok kiszűrése.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×