eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Újra támad a viharos szél és a jégeső - szinte az egész ország veszélyben

Újra támad a viharos szél és a jégeső - szinte az egész ország veszélyben

A szerdai viharok után pénteken ismét heves zivatarokra és felhőszakadásokra kell számítani az ország jelentős részén.

A meteorológiai szolgálat jelzése szerint péntekre másodfokú figyelmeztetést adtak ki heves zivatarok miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére. Azt írják, péntek délután elsősorban az északkeleti megyékben és a Dunántúl középső és déli részén, később a déli országrészben tombolhatnak igen heves zivatarok, melyeket a felhőszakadás mellett károkozó szél kísérhet, és akár több centiméteres jégszemek is hullhatnak belőlük kisebb körzetekben.

Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Felhőszakadásokra is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat, összesen 15 megyére elsőfokú riasztást adtak ki. Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×