eur:
394.62
usd:
369.62
bux:
65600.84
2024. április 23. kedd Béla

Elképesztő helyre másztak fel a tűzoltók

Idén már második alkalommal rendezte meg a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a pécsi katasztrófavédelmi kirendeltség a lépcsőfutó bajnokságot. A pécsi tévétorony 438 lépcsőfoka és 75 méteres magassága várta a tűzoltókat.

A rendezvény célja az volt, hogy versenyszerű keretek között mérjék fel a tűzoltói beavatkozások során fellépő fizikai igénybevételt. A tűzoltók teljes menetfelszerelésben (bevetési ruha, csizma, védősisak, kesztyű, acélpalack) teljesítették a nem mindennapi versenyt.

Az ország szinte több pontjáról érkeztek versenyzők. Voltak köztük önkéntes tűzoltók és hivatásos beavatkozók is. A mezőnyben két hölgy is volt, a férfiak mellett ők is sikeresen teljesítették a huszonöt emeletes magasságot-írta a Bama.hu.

Az abszolút kategóriában Bodó László nyert, a nőknél pedig Pál Katalin volt a leggyorsabb.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×