INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Ilyen időjárás lesz a hétvégén

InfoRádió / MTI
Szombaton országszerte több órára kisüt a nap, de időnként fátyolfelhős lesz az ég. Csapadék nem várható.
Várható időjárás szombat estig:

Napos idő várható, majd estétől átmenetileg egyre nagyobb területen megnövekszik a fátyolfelhőzet. Szombaton is országszerte több órára kisüt a nap, de időnként fátyolfelhős lesz az ég. Csapadék nem várható. Éjszaka északnyugaton, szombaton már többfelé megélénkül a déli, délnyugati szél, időnként erős, a Dunántúl nyugati felén viharos széllökésekre is számítani kell.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton az ország nagyobb részén eléri a 10 fokot, többnyire 7 és 12 fok között alakul.

Az időjárási helyzet Európában

A Földközi-tenger térsége, valamint Közép-Európa időjárását magasnyomás alakítja. Területén a hajnali ködfoltok feloszlását követően szinte zavartalanul napos az idő. Éjszakánként -5 fok köré hűl a levegő, napközben a hőmérséklet pedig megközelíti a 10 fokot. Természetesen a Földközi-tenger déli, délnyugati medencéjében mind éjszaka, mind nappal enyhébb az idő; Olaszország középső és déli vidékein 14, 17 fokig is felmelegszik a levegő.

Ennél melegebb idő Dél-Spanyolországban van, ahol 19 fok is előfordul. Extrém hideg nincs a kontinensen, a Skandináv-félszigeten és az Urál előterében is csak kevés helyen süllyed -5 fok alá a hőmérséklet. Európa északnyugati területein ugyanakkor ciklonális hatások érvényesülnek, ott sok a felhő, ennek ellenére enyhe az idő.

Ez a ciklon egyre inkább szerepet játszik a Kárpát-medence időjárásában is, az említett anticiklon hatása megszűnik térségünk felett. Szombat estig a ciklon nedves levegője viszont még nem éri el a medencét, többnyire napos idő várható.

A címlapról ajánljuk