eur:
393.75
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Vitatkozó vaddisznók a vadasparkban - Éjszakai programajánló

Az éjszakai állatok életébe pillanthatnak bele a látogatók a Budakeszi Vadaspark márciusi és áprilisi éjszakai kalandtúráin.

Az éjszakai programok során a látogatók szakvezető kíséretében bepillantást nyerhetnek a Budakeszi Vadaspark záróra utáni életébe. A park állatai közül jó néhány éjszakai életmódot folytat, így mikor a nap lemegy, ők akkor kezdik meg vagy folytatják a szokásos napi rutinjukat: esznek, isznak, játszanak, fára másznak, vadásznak, vagy éppen aktív közösségi életet élnek - olvasható az intézmény MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében.

A kisragadozókra jellemző, hogy éjszakai életmódot folytatnak, így napközben leginkább csak a velük való foglalkozások alatt láthatóak, az éjszakai túra azonban lehetőséget ad az állatok aktív mindennapijainak megfigyelésére.

A nagyvadak, mint a medvék vagy a farkasok is aktívabbak éjszaka, de a vaddisznók is, amelyeknek dagonyázása vagy hangos vitatkozása a sötétben nem mindennapi élményt nyújt.

A túra szakvezetői az állatok gondozói is egyben, így a program során nem csak testközelből mutatják be a lakókat, de azok jelleméről, természetéről és nem mindennapi kalandjairól is mesélnek anekdotákat a résztvevőknek.

A programot márciusban és áprilisban négy-négy alkalommal szervezik meg napnyugta után, teljes sötétségben. A látogatóknak érdemes előre regisztrálni és elemlámpával készülni az esti sétára.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×