eur:
388.38
usd:
360.33
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Figyelmeztetés talaj menti fagy miatt

Kilenc megyére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható talaj menti fagy miatt.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megye területén a felszín közelében nulla Celsius-fok alá süllyedhet a hőmérséklet.

A meteorológiai szolgálat azt írta, péntekre virradó éjjel a szélvédett, gyengén felhős, mélyebben fekvő tájakon fordulhat elő talaj menti fagy. Hozzátették továbbá, hogy hajnalra foltokban köd is képződhet.

Korábban az MTI-hez eljuttatott előrejelzésükben azt írták, pénteken az ország nagy részén több órára kisüt a nap, délutántól főként a Dunántúl északi felén növekszik meg erősebben a felhőzet, és ott kisebb eső is lehet. Az északnyugati szél napközben helyenként élénk lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
GEN Z Fest május 9-én az Akváriumban – pénzről, bátran

GEN Z Fest május 9-én az Akváriumban – pénzről, bátran

A Z generáció tagjai aktív pénzkeresők, adót fizetnek, lakbért, rezsit és tandíjat, mindeközben próbálnak megtakarítani, mégis úgy érzik, hogy nem eléggé tájékozottak a pénzügyi kérdésekben. Ez nem meglepő, mert a gazdasághoz kötődő egyetemi szakokon kívül sehol nem tanítják a pénzügyi ismereteket, a család idősebb tagjai pedig nem tudják érthetően átadni ezt a tudást, vagy akár ők maguk sincsenek tisztában alapvető gazdasági és pénzügyi fogalmakkal. A GEN Z Fest-en, május 9-én szakértők segítenek tisztázni a pénzügyi kérdéseket, legyen szó lakhatásról, vállalkozásról vagy befektetésről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×