eur:
389.5
usd:
363.05
bux:
68240.66
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A britek lakásai a legkisebbek Nyugat-Európában

A britek laknak a legkisebb otthonokban egész Nyugat-Európában, az új építésű lakások és házak átlagterülete mindössze 76 négyzetméter. 30 éve még 85 négyzetméter volt az átlag, azaz tíz négyzetmétert szűkültek a lakóingatlanok, átlag szobaszámuk pedig 5,2-ről 4,8-ra csökkent.

A The Daily Mail című brit lap összevetésül megjegyzi, hogy Írországban 87,7, Hollandiában 115,5, Dániában pedig 137 négyzetméter az új lakóingatlanok átlagterülete.

Ami a brit egy hálószobás lakásokat - a legkisebb kategóriát - illeti, azok mindössze 46 négyzetméteresek, a méret nagyjából egy metrókocsiéval vetekszik. Ráadásul az ablakaik kicsik, általában csupán vánkosnyi méretűek, és a természetes fény hiánya megviselheti az immunrendszert. Az utóbbi 10 évben épült lakásokban lakók 75 százaléka alapgondnak tartja a helyszűkét, és elsősorban emiatt akar elköltözni.

A britek csaknem egyharmada földszintes házban szeretne lakni, ám éppen ezekből épül a legkevesebb, négy éve például mindössze 300 készült. Az összes brit lakóingatlannak csupán a két százalékát teszik ki, miközben a lakosság 30 százaléka ilyenben szeretne élni.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×