eur:
394.43
usd:
371.48
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Szeszőrjárat ment a vízbefúlástól

Sorozatban fúlnak vízbe Bordeaux-ban borivók: öt fiatal férfi lelte halálát az utóbbi tíz hónapban a Garonne folyóban.

Az áldozatok mindannyian huszonévesek voltak, és mindannyian a francia borfőváros újonnan megerősített folyópartjáról buktak a vízbe. További közös vonás, hogy mindegyikük részeg volt, éjszakai tivornya után zuhant a folyóba.

A boráról világhírű városnak nem túl jó reklám a halálsorozat, mivel sok turista érkezik borkóstoló túrára. Sok pedig nem csupán kóstol.

A helybeliek eleinte el sem hitték, hogy ittasság okozta a férfiak vesztét, arra gyanakodtak, hogy az áldozatokat belökték a folyóba, vagy szervkereskedők végeztek velük. Immár hitelt adnak a hivatalos verziónak, azután hogy május elején Pierre-Marie Bourniquel, a közbiztonság helyi felelőse kénytelen volt nyilvánosan bevallani: az angolszász típusú tivornyázás elérte Bordeaux-t is - Rennes, Lille vagy Nantes után.

Hogy elejét vegyék újabb borisszák vízbefúlásának, a város boltjai este 10 után nem árulhatnak szeszes italt, és létrehoztak éjszakai szeszőrjáratot. Éjjel 11 és reggel 7 óra között nem lehet szeszes ital közterületen, tehát nemcsak inni, hanem vinni is tilos - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×