INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Milyen idő várható pünkösdkor?

Infostart / InfoRádió
A következő napokban lehűl, majd szerdától melegszik a levegő, eső a pünkösdi ünnepek alatt is lehet - mondta az InfoRádiónak Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Pénteken csendesebb időre van kilátás, átmenetileg szárazabb, hűvösebb levegő érkezik az ország fölé - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Jenki Szilvia közölte: főként a Dunántúl középső területei felett erősen felhős időszakok is lesznek, és főként ott záporra is számítani lehet. A hőmérséklet délután 20-24, késő este 15-20 Celsius-fok között valószínű.

A következő napokban egyre változékonyabbra fordul az időjárás, és többfelé várható záporeső, zivatar, akár nagyobb mennyiségben is - fejtette ki Jenki Szilvia.

Szombaton az északkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9-14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20-24 fok között alakul. Vasárnap erősen felhős lesz az ég, csak kevés napsütés valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16-22 fok között várható.

Pünkösdhétfőn általában erősen felhős idő várható kevés napsütéssel, majd északkelet felől felszakadozik, csökken a felhőzet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17-23 fok között alakul.

Ezt követően felmelegedésre lehet számítani, kellemes nyári idő lesz, de a kánikula nem tér vissza, 23-27 fok várható - tette hozzá.

Hanganyag: Farkas Dávid


A címlapról ajánljuk