eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Milyen idő várható pünkösdkor?

A következő napokban lehűl, majd szerdától melegszik a levegő, eső a pünkösdi ünnepek alatt is lehet - mondta az InfoRádiónak Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Pénteken csendesebb időre van kilátás, átmenetileg szárazabb, hűvösebb levegő érkezik az ország fölé - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Jenki Szilvia közölte: főként a Dunántúl középső területei felett erősen felhős időszakok is lesznek, és főként ott záporra is számítani lehet. A hőmérséklet délután 20-24, késő este 15-20 Celsius-fok között valószínű.

A következő napokban egyre változékonyabbra fordul az időjárás, és többfelé várható záporeső, zivatar, akár nagyobb mennyiségben is - fejtette ki Jenki Szilvia.

Szombaton az északkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9-14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20-24 fok között alakul. Vasárnap erősen felhős lesz az ég, csak kevés napsütés valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16-22 fok között várható.

Pünkösdhétfőn általában erősen felhős idő várható kevés napsütéssel, majd északkelet felől felszakadozik, csökken a felhőzet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17-23 fok között alakul.

Ezt követően felmelegedésre lehet számítani, kellemes nyári idő lesz, de a kánikula nem tér vissza, 23-27 fok várható - tette hozzá.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×