eur:
394.71
usd:
369.8
bux:
65522.79
2024. április 23. kedd Béla

Heves esőzés követelt halálos áldozatokat Haitin

Legkevesebb kilenc ember vesztette életét Haitin a szigetországra az elmúlt néhány napban zúdult hatalmas esőzések következtében - közölték a helyi polgári védelmi hatóságok, miközben a meteorológiai szolgálat a legmagasabb, narancssárga riasztást adta ki.

Két emberrel egy házomlás végzett a főváros, Port-au-Prince közelében. Hét másik halottra Haiti más térségeiben bukkantak. Az áldozatokat a medrükből kilépő folyók vize ragadta magával - közölte Edgard Célestin, a polgári védelem kommunikációs igazgatója az AFP hírügynökséggel.

Az elkövetkező napokban várhatóan újabb özönvízzel kell számolni, növekszik a sárlavinák és a földcsuszamlások kialakulásának a veszélye - figyelmeztetett a meteorológiai intézet egyik munkatársa.

Port-au-Prince-ben számos épületet öntött el a víz, sok utca járhatatlanná vált.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×