eur:
392.87
usd:
365.97
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Kórházba szállították Julija Timosenkót

Saját kérésére kórházba szállították Julija Timosenko bebörtönzött volt ukrán miniszterelnököt - jelentette az UNIAN ukrán hírügynökség.

A börtönhatóságok közleménye szerint Timosenko azt kérte, hogy szállítsák át a Harkiv megyei kacsanyivkai női börtönből a harkivi Ukrzaliznici kórházba. Előzőleg a bebörtönzött politikus megismerkedett azzal a szakvéleménnyel, amelyet német orvosok adtak a kórházról, javasolva, hogy ott kezdődjék meg a rehabilitációja. A tájékoztató szerint Timosenko már megérkezett a klinikára, ahol felajánlják neki, hogy vegye igénybe a német és az ukrán orvosok által javasolt terápiát.

Helyszíni jelentések szerint Timosenko átszállítása olyan volt, mint egy kommandós akció: péntek este két mentőautó, egy kisbusz és négy rendőrautó érkezett a volt miniszterelnökért a börtönbe.

A 2004-es "narancsszínű forradalom" fő szervezőjét októberben ítélte egy kijevi bíróság hétévi börtönre a 2009. évi orosz-ukrán gázár-szerződések megkötése során elkövetett hivatali visszaélés vádjával. Az elítélt a börtönben erős hátfájdalmakra panaszkodott, ezért február közepén független nemzetközi szakorvosi bizottság - amelynek német, kanadai, illetve vezető ukrán orvosok voltak a tagjai - vizsgálta meg, s javasolta kórházi gyógykezelését.

Időközben csütörtökön Harkivban távollétében megkezdődött Timosenko második pere. Az ügyészség sikkasztással és adócsalással vádolja. Az illetékes bíróság pénteken elutasította a vádlott kérését, hogy gyógyulásáig halasszák el a pert.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×