eur:
393.93
usd:
369.07
bux:
65290.66
2024. április 19. péntek Emma

Szeretik a turisták a Tátrát

Közel 80 ezerrel több turista látogatott el a Magas és az Alacsony Tátra üdülőkörzeteibe a téli szezon során, mint egy évvel korábban - közölte Szlovákia legnagyobb tátrai idegenforgalmi üzemeltetője, a Tatry mountain resorts (TMR).

A TMR jelentése szerint a most befejeződő téli szezonban 800 ezer turista látogatott el a Magas és az Alacsony Tátra üdülőkörzeteibe, ami az előző szezon látogatottsági adatait figyelembe véve 11 százalékos emelkedés. A Tátra látogatóinak legnagyobb része a belföldi turisták közül került ki, a második legtöbb vendég Lengyelországból érkezett az üdülővendégek aránybeli megoszlása tekintetében a harmadik legtöbb látogatót pedig Csehország adta.

"Külön öröm, hogy az idei szezon rekord hideg időjárása ellenére is sikerült több turistát csalogatni a Tátrába" - nyilatkozta az eredményeik kapcsán Bohus Hlavaty a TMR igazgatótanácsának elnöke.

Az egyes síközpontok közül a legnagyobb vendéglétszám-emelkedést az Alacsony Tátrában lévő déli Chopok (Chopok Juh) üdülőkörzete tudhatja magáénak a látogatottsági mutatók 29 százalékos éves növekedésével. A második legjobb eredményt pedig a Magas Tátra legmagasabban fekvő síterepével rendelkező Tátralomnic (Tatranská Lomnica) könyvelhette el, ebbe az üdülőkörzetben az előző téli szezonhoz képest 25 százalékkal több turista érkezett.

A látogatottság növekedése, a Tatry mountain resorts jelentése szerint az elmúlt évek nagyobb mértékű beruházásainak köszönhető.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×