eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Egy alkalmazottja védi a Costa Concordia kapitányát

Egy fiatal moldovai nő szerint a múlt hét pénteken szerencsétlenül járt olasz luxus óceánjáró kapitánya hatalmas erőfeszítéseket tett az utasok kimentésére.

A 25 éves Domenica Cemortan a moldovai médiát arról tájékozatta: Francesco Schettino kapitány magához rendelte a parancsnoki hídra, hogy utasításait oroszul tolmácsolja. A szerencsétlenül járt Costa Concordián számos orosz turista is volt, mindegyikük megúszta a balesetet.

Domenica Cemortan a hajó alkalmazottja, de a végzetes éjszakán magánemberként tartózkodott az óceánjárón. Véleménye szerint a kapitány nagy tettet hajtott végre, és több mint három ezer ember életét mentette meg. Beszámolója szerint a kapitány éjfél előtt tíz perccel még a hídon volt, akkor parancsolta őt egy mentőcsónakba.

Schettino napok óta házi őrizetben van, az ügyészség gondatlanságból elkövetett többszörös emberöléssel, katasztrófa okozásával és a hajó idő előtti elhagyásával gyanúsítja. Ha a bíróság elmarasztalja, akár 15 év börtön várhat rá.

A nyomozás egyik vezetője, a toszkán Grosseto város főügyésze, Francesco Verusio közölte, a vizsgálat további menete dönti el, hogy a nő vallomását figyelembe veszik-e a tárgyaláson

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×