eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Ezért is érdemes megműttetnie az embernek az orrát

Átlagosan másfél évvel fiatalabbnak látszanak az orrműtéten átesett páciensek, noha ennek a plasztikai beavatkozásnak nem a fiatalítás az elsődleges célja - állapították meg amerikai szakemberek.

A HealthDay ismeretterjesztő portál beszámolója szerint Michael Olding, a George Washington Egyetem orvosi karának vezető plasztikai sebésze ötven kívülálló embert kért meg, hogy fényképekről becsüljék meg páciensei életkorát.

A felmérésbe 15 és 61 év közötti embereket vontak be, akik orrplasztikán estek át, összesen 41 nőt és 12 férfit. A fotók a műtét előtt és a beavatkozás után egy évvel készültek.

A páciensek életkorát megbecsülő emberek átlagosan másfél évvel fiatalabbnak hitték az orrplasztikán már átesett embereket. A szakember annak tulajdonítja az eredményt, hogy a páciensek elégedettebbek magukkal, kiegyensúlyozottabbak és többet mosolyognak, ami azt a hatást kelti, mintha fiatalodtak volna.

A tanulmányt az Archives of Facial Plastic Surgery című szaklapban tették közzé.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×