eur:
393.13
usd:
367.32
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Mi a legjobb a karácsonyi pulykához?

Elfelejthetjük a madzagot és a koktélpálcikákat, ha a karácsonyi pulyka összetartásáról van szó, mert a sebészkapocs a legjobb és legtetszetősebb megoldás erre a célra - idézte svéd, belga és német állatorvosok megállapítását a The Daily Telegraph című brit napilap.

A Veterinary Record című szakfolyóiratban is közzétette eredményeit a három ország állatorvosaiból verbuválódott "kutatócsoport", amely összesen tizenöt darab, egyenként közel négykilós pulykát töltött meg és zárt le különböző technikákkal.

A pulyka nyakának legtökéletesebb összeöltése után kutatva öt különböző öltési módszert teszteltek a sebészek, melyek között kipróbálták a műtéteknél használatos bőrkapcsokat is.

Sütés előtt a kapcsos technika és az úgynevezett Utrecht-öltés kapta a legmagasabb pontszámot a külcsínt tekintve. Utóbbi öltéstípust a tehenek méhének császármetszés utáni bezárásánál alkalmazzák az állatorvosok. Amikor azonban a sütést követően eltávolították az öltéseket, egyedüli győztesként hirdethették ki a kapcsos eljárást, mert csak ennél nem maradt nyom a pulyka bőrén.

"Egyetlen lehetséges hátránya a bőrkapcsok használatának emészthetetlenségük lehet, ha egyet benne felejtenek a felszolgált szeletben" - írták a szerzők tanulmányukban.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban indulhat a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti, reggel a KSH friss kereseti adatokat közöl, külföldön pedig a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×