eur:
389.69
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Mivel foglalkozik egy humánkineziológus?

A magyar társadalomban egyre erősebb az igény az egészséges életmód kialakítására, illetve egyre többen látják be, hogy életmódjukkal jelentősen befolyásolni képesek az egészségüket is. Az optimális életvitel kialakítását segítik elő a humánkineziológus szakemberek, akiknek a munkáját a most megalakult Humánkineziológiai Szakmai Műhely is segíti.

A humánkineziológia az emberi fizikai teljesítmény, állóképesség, terhelhetőség vizsgálatával, erőnlétének megőrzésével, a mozgáskultúra fejlesztésével foglalkozó szakág. A mozgás vizsgálatán kívül a humánkineziológusok otthonosan mozognak a táplálkozás és a stressz menedzsment terén is.

A magasan képzett szakembereket tehát nem csak rehabilitációs intézetekben alkalmazzák, de egyre inkább számítanak rájuk a fitness-, wellness létesítmények és akár a szállodák is. Õk azok, akik összekötő kapcsok lehetnek az orvosok és az edzők közt, hiszen tudásuk mindkét területen megalapozott, és a gyakorlatba is kitűnően átültethető.

Mivel Magyarországon elsőként és jelenleg egyedüliként foglalkozunk életmód orvoslással humánkineziológusok bevonásával, egyre több oldalról érkezett hozzánk igény egy szakmai fórum megteremtésére - ismerteti Babai László, az Oxygen Medical igazgatója. - Éppen ezért október 13-án életre hívtuk az első kerekasztal beszélgetést, Humánkineziológiai Szakmai Műhelyt a szakma képviselői, az orvostársadalom és a mozgással foglalkozó szakemberek számára. Elsődleges célunk volt, hogy olyan egységes alapelveket fektessünk le, amelyek segítik a humánkineziológusok gyakorlati munkáját - ezáltal a fitness termek, wellness szállodák működését -, és a továbbiakban is állandó fórumot teremtsünk a tapasztalatcserére.

Nem mellékesen azt is szeretnék elérni, hogy az életmód és az egészség közti összefüggések a civil társadalom számára is egyre világosabbak legyenek. Távlati terveik szerint a humánkineziológus szakma képviselői lesznek azok, akik európai szintű elméleti és gyakorlati tudással segíthetik mindazokat, akik az aktív, harmonikus életmód segítségével szeretnék megőrizni vagy visszaállítani az egészségüket.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×