eur:
402.28
usd:
366.59
bux:
73931.55
2024. október 7. hétfő Amália

Még mindig csontsovány modelleket alkalmaznak a divatcégek

Tovább hódítanak a kifutókon a csontsovány modellek. Egy huszonkét éves manöken a The Sun című brit bulvárlapnak úgy nyilatkozott: bár a testsúlya mindössze ötven kiló volt, komoly fogyókúrába kellett kezdenie, különben nem kapott volna munkát a divatbemutatókon.

A huszonkét éves Natasha Price az elmúlt években a legnagyobb divatházaknak dolgozott, ügynökei mégis azt kérték tőle, hogy ismét kezdjen fogyókúrába, különben egyetlen kifutón sem jelenhet meg. "Mindössze ötven kiló voltam, nyolcas méretű ruhákat viseltem, ennek ellenére ismét fogyókúráznom kellett volna" - mondta a lapnak a modell, aki szerint óriási nyomás nehezedik a divatvilágban dolgozó lányokra, az ügynökségek ugyanis csak a kilókkal foglalkoznak, a manökenek egészségével nem.

"Mentálisan és fizikailag is nagyon erősnek kell lenni. Némelyik lánynak nem kell harcolnia a csontsoványságért, mert ilyen a testalkata. A többségnek azonban minden egyes kalóriát számolnia kell. Amikor Londonban dolgoztam, minden egyes héten megmérték a testsúlyomat és a derékbőségemet. És ha nem volt megfelelő, akkor nem kaptam munkát" - nyilatkozta Price, aki tizennyolc évesen költözött a brit fővárosba, hogy elindítsa modellkarrierjét. Azóta azonban felhagyott a modellkedéssel, visszatért szülővárosába, és állítása szerint egészségesebb életet él, mint valaha.

Címlapról ajánljuk
Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Két amerikai kutató – Victor Ambros fejlődésbiológus és Gary Ruvkun molekuláris biológus – kapta a mikro-RNS felfedezéséért és a génszabályozásban betöltött szerepének feltárásáért az idei orvosi-élettani Nobel-díjat. Munkájuk lényegéről Falus András Széchenyi-díjas immunológus professzort, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagját kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×