eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Olcsón repülhetünk - nyeregben

Álló ülőhelyeket tervezett repülőkre egy olasz cég: a nyereg ülőkéjű férőhelyek révén több utast szállíthatnának a fapados légitársaságok, és így még olcsóbban adhatnák jegyeiket.

Az Aviointeriors Group nevű olasz cég a héten mutatja be újdonságát az Egyesült Államokban egy kaliforniai repülőgép-berendezési kiállításon. A nyeregüléseken utazók súlya főként a lábukra nehezedik. A tervezők ugyan váltig állítják, hogy kényelmes ez így, ám három óránál hosszabb utakra nem javasolják üléseiket.

"Az ülés olyan, mint egy nyereg. Cowboyok napi nyolc órát is lovagolnak, és kényelmesnek találják nyergüket" - mondta Dominique Menoud, a cég vezérigazgatója a US Today című amerikai lapnak.

A nyeregülések előnye, hogy 16 centivel kisebb a "lábtér" közöttük, mint a hagyományos repülőgépüléseknél: 58 centi 76 helyett.

Az ír Ryanair légitársaság júliusban bejelentette, hogy állóhelyes légi járatokat tervez indítani, amelyeken akár öt fontra - 1500 forintra - is levinné a jegyárat, ha az ír légi közlekedési repülésfelügyelet engedélyezné az újítást. Csakhogy az állóhelyek nem elég biztonságosak.

Menoud azt mondta, hogy több légitársaság is érdeklődik a nyeregülések iránt, de a tervező cég csak azután folyamodik az ülések engedélyezteséért, hogy elkötelezi magát egy vevő - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×