Pál Ildikó, a szervező képviselője elmondta az MTI-nek: a zsűri szívesen megkóstol minden ételt, amelyről a nevezők bebizonyítják, hogy nomád körülmények közt, a nomád életmódra jellemző fűszerek vagy eszközök felhasználásával készült.
Baráti társaságokat, munkahelyi csapatokat várnak a szombat délelőtti főzőcskére. A rendezők reményei szerint mintegy félszáz versenyző főzi meg nomádétel kedvencét. Lesz, aki vadhúsból készít ragut bográcsban, de akad olyan is, aki birkát süt majd hamuban.
Mint a szervező elárulta, szeretnék kipróbálni azokat az ételkészítési módokat, melyeket az ősi magyarok használhattak, s amelyeket régészeti feltárások is alátámasztanak. Ezért választották ezt a három elkészítési formát.
A rendezvényen koncertek, színpadi műsorok, táncbemutatók szórakoztatják a közönséget.
Megszólalt a brexit egyik atyja: jól átvertek minket, Zelenszkij egy tök