eur:
386.99
usd:
358.81
bux:
0
2024. május 14. kedd Bonifác

Nomád ételre vágyik? Irány Algyő!

Hamuban, parázson és bográcsban sült és főtt ételek készülnek az első Nomád főzőnapon a Csongrád megyei Algyőn.

Pál Ildikó, a szervező képviselője elmondta az MTI-nek: a zsűri szívesen megkóstol minden ételt, amelyről a nevezők bebizonyítják, hogy nomád körülmények közt, a nomád életmódra jellemző fűszerek vagy eszközök felhasználásával készült.

Baráti társaságokat, munkahelyi csapatokat várnak a szombat délelőtti főzőcskére. A rendezők reményei szerint mintegy félszáz versenyző főzi meg nomádétel kedvencét. Lesz, aki vadhúsból készít ragut bográcsban, de akad olyan is, aki birkát süt majd hamuban.

Mint a szervező elárulta, szeretnék kipróbálni azokat az ételkészítési módokat, melyeket az ősi magyarok használhattak, s amelyeket régészeti feltárások is alátámasztanak. Ezért választották ezt a három elkészítési formát.

A rendezvényen koncertek, színpadi műsorok, táncbemutatók szórakoztatják a közönséget.

Címlapról ajánljuk

Lerobbantották az összetört hidat a hajóról - videók

Irányított robbantással távolították el a Baltimore közelében összeomlott híd legnagyobb darabját hétfőn a hídomlást okozó konténerszállító hajó fedélzetéről, ami meghatározó lépés a nagyváros kikötőjének megnyitása felé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Heves harcok folynak Harkivnál, Belgorodot támadja Ukrajna – Híreink az orosz–ukrán háborúról kedden

Heves harcok folynak Harkivnál, Belgorodot támadja Ukrajna – Híreink az orosz–ukrán háborúról kedden

Továbbra is heves harcok folynak Harkiv megyében, Vovcsanszk térségében a támadó orosz erők és a védekező ukrán csapatok között. Az ukrán vezérkar elismerte, hogy területeket veszítettek, ugyanakkor hétfői beszámolójuk szerint egyelőre sikerült megállítaniuk a támadókat. Ismét ukrán rakétatámadás érte az oroszországi Belgorod városát, több lakóház megsérült. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×