eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

A királyi család sem kivétel

Ismét akadályokba ütközik ingatlanokkal kapcsolatos tervei kivitelezésében a holland királyi család.

Nemrég Vilmos-Sándor trónörökös és felesége, Maxima dél-afrikai luxusvilláról szövögetett álmai bosszantották fel az alattvalók egy részét, ezért a pár lemondott terveiről. Ezúttal a holland műemlékvédelmi hatóságok tiltakoznak a nemesi család újabb tervei ellen.

A királyi család a Hága közelében lévő De Horsten nevű birtokon szeretne három új luxusvillával pénzt keresni - tudta meg a de Volkskrant című lap. Ehhez azonban le kellene rombolni két történelmi jelentőségű parasztgazdaságot - ez ellen tiltakoznak helyi politikusok és a holland műemlékvédelmi alapítvány.

"Az ilyen jellegű nemzeti örökségek lerombolása meglehetősen negatív jelzés lenne - elvégre a királyi család példaképet jelent az emberek számára" - véli Karel Loeff, az alapítvány igazgatója. Hozzátette: "Ha egyre több birtokon fordul elő, hogy a tanyák helyére villák kerülnek, az kultúrtörténeti szempontból tönkretenné vidéki területeinket".

A de Volkskrant szerint a királyi család a De Horsten birtokon kereskedelmi célból három, egyenként 850 négyzetméter lakóterületű, 5-7 millió eurós (1,4-2 milliárd forintos) villa felépítését tervezi.

A műemlékvédelmi alapítvány ugyanakkor követeli, hogy tagadják meg a parasztgazdaságok lebontásának engedélyezését. A cél elérése érdekében még fővédnökükkel is szembeszállnak, aki nem más, mint Vilmos-Sándor anyja, Beatrix királynő.

A királyi ház egyik szóvivője szerint a család a projekttel szeretné fedezni a jövőben a királyi birtok fenntartásának egyre növekvő költségeit.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×