eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Októberig kell várni a vénasszonyok nyarára

Szombaton újabb hidegfront érkezik, ezért hétvégén hűvös, csapadékos idő lesz. Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az InfoRádiónak elmondta: az előrejelzések szerint egész szeptemberben a késő őszi időjárás lesz a jellemző.

Újabb hidegfront éri el az országot, amely szombaton vonul el az ország felett - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, aki hozzátette: eleinte a főváros térségében még lehet napsütésre számítani, de szombat délután már erősen felhős lesz az ég, esők és záporok jöhetnek, a szél viszont nem erősödik fel.

Török László elmondta: a hőmérséklet délután 19-20 fok körül lesz. Vasárnapra ugyan a hidegfront elhagyja a térséget és sok lesz a napsütés, a levegő nem melegszik szombathoz képest.

Az előrejelzések azt mutatják, hogy szeptemberben inkább késő őszi időjárásra kell számítani. Lesz egy-két nap, amikor a hőmérséklet elérheti a 25 Celsius-fokot, de a mostanihoz hasonló hűvösebb, felhősebb idő lesz a jellemző erre a hónapra.

Az vénasszonyok nyara tehát elmarad szeptemberben, de a meteorológus szerint talán október elején beköszönt a kései nyár.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

A megtermelt élelmiszerek több mint harminc százaléka a szemetesbe kerül, miközben napjainkban már a fejlett országok szegényebb polgárai is kénytelenek lejjebb adni fogyasztásuk mennyiségéből vagy minőségéből – mondta az InfoRádióban az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője. Dexler Dóra figyelmeztetett: nem jó az sem, ha csak a spórolásra gondolunk, mert a legolcsóbb élelmiszer nem feltétlenül a legjobb minőségű.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Magyarországot megállítja egy betonfal

Magyarországot megállítja egy betonfal

Az elmúlt évtizedben Magyarországon jelentősen nőtt a foglalkoztatottak száma, azonban a demográfiai változások egyre nagyobb kihívásokat jelentenek a munkaerőpiac számára a jegybank friss elemzése szerint. A népességcsökkenés és a társadalom idősödése miatt a munkaerő-tartalékok szűkülnek, ami a foglalkoztatási növekedés korlátait jelzi. A következő években már nagyon nehéz lesz növelni a foglalkoztatást, miután a népességfogyás meg fogja haladni az előző másfél évtized átlagát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×