Érdemes havonta váltogatni a különböző márkájú ásványvizeket, hogy egyik összetevőből se kerüljön túl sok mennyiség a szervezetbe - ezt tanácsolja a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke. Antal Emese az InfoRádiónak azt mondta, a különböző fajtájú termékekben eltérő az ásványi anyag tartalom, és ha valaki hosszabb ideig olyat fogyaszt, amiben magas ez az érték, akkor túlzott bevitele lehet.
A sok kalcium vese- és epekő képződéséhez vezethet az erre hajlamosoknál, de a csontritkulásban szenvedőknek szükségük van erre az ásványi anyagra - hangsúlyozta a szervezet elnöke.
A nátrium a magas vérnyomás kialakulását okozhatja, míg a szénsavas ásványvizet a gyomorpanaszokkal küzdőknek nem érdemes fogyasztani. A szívbetegeknek ugyanakkor jót tesz a magnézium, mert fontos a szívizom működéséhez - fejtette ki.
Antal Emese kiemelte, az nem igaz, hogy a szénsavas italok kimossák a kalciumot a csontokból.
Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa